Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

HYDRA CLINIC. ИНТЕНЗИВНО ХИДРАТИРАЩА И ПОДХРАНВАЩА ТЕРАПИЯ

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

HYDRA CLINIC. ИНТЕНЗИВНО ХИДРАТИРАЩА И ПОДХРАНВАЩА ТЕРАПИЯ
ВОДНИ КОЛЕКТОРИ - БИОМИМЕТИЧНИ ФОСФОЛИПИДИ - СТИМУЛИРАЩИ АКВАПОРИНИ-3 – ОВЛАЖНЯВАЩИ МИКРОПАЧОВЕ– САМОАДАПТИВНИ РЕСТРУКТУРИРАЩИ СВОЙСТВА – ЕФЕКТ НОВА КОЖА

HYDRA CLINIC на Ericson Laboratoire е иновационна, едновременно хидратираща и подхранваща терапия, която стимулира естествените механизми за хидратация на кожата и увеличане на водните потоци, за да се гарантира оптимално ниво на влажност. Медико-козметичният подход се вижда от умелата комбинация на  4 научни и клинични технологии:

КЛИНИЧНА ТЕХНОЛОГИЯ № 1 Революционна:
Интелигентни хидро-липиди, които регулират количеството влага, в зависимост от нивото на влажност в атмосферата. Хидро-липидите улавят водни молекули от околната среда, съхраняват ги и ги разпределят в кожата, когато тя се дехидратира. Благодарение на тяхното двойно предназначение, те биомиметично играят ролята на фосфолипиди в кожата и създават естествен хидролипиден филм. Те са силно биосъвместими и се абсорбират в дълбочина, подобряват защитната бариера, която предпазва клетките от външен стрес.
 
КЛИНИЧНА ТЕХНОЛОГИЯ № 2 Иновационна:
През 2003 година американският биолог Peter Agre получава Нобелова награда за химия за откритието на аквапорините. Аквапорините играят фундаментална роля на преносители на вода през мембраните на кератиноцитите. Те позволяват 3 милиарда водни молекули да преминават през клетъчната мембрана само за една секунда. AQP-3 (аквапорини-3) са като миниатюрни канали, които спомагат за увеличаване циркулацията на водата между клетките. Чрез насърчаване на синтеза на аквапорини-3, HYDRA CLINIC спомага за подобряване на разпределението на водата в кожата.
 
КЛИНИЧНА ТЕХНОЛОГИЯ № 3 Изключителна:
Фито-комплекс, който притежава способността да се самоадаптира, за да отговари на нуждите на кожата: гарантира епидермално възстановяване на увредената кожа и стимулира естественото клетъчно обновяване. Чрез активирането на синтеза на протеини (Involucrine, Loricrine, Lekti), които са важни в сложния процес на епидермална регенерация, HYDRA CLINIC спомага за възстановяване на увредената кожа чрез: формиране на нео-епидермис следствие увеличаване на производството на кератиноцити. Укрепва кожната бариера чрез подобряване на клетъчната кохезия и регулиране на клетъчното излющване.
 
КЛИНИЧНА ТЕХНОЛОГИЯ № 4 Оригинална:
Формулите на някои от продуктите в серията са обогатени с фито-морски микропачове. Те идват от фармацевтичната индустрия и представляват комбинация от полизахариди от акация и кафяви водорасли и аминокиселината серин. Микропачовете играят ролята на „втора кожа” и формират защитен слой върху кожата, който запазва водния баланс като ограничава загубата на вода и стимулира проникването на серин за дълготраен овлажняващ ефект.  

ЛИПИДИТЕ В КОЖАТА

С възрастта или поради лоши условия на околната среда кожата, представляваща първата защитна бариера, е обект на безбройни смущения, включително промяна в липидния метаболизъм. Следователно, същинската хидратация е важна, макар и недостатъчна. Цялостната структура на роговия слой, състоящ се почти само от липиди, има нужда да поддържа балансирано трансепидермално изпаряване (IWL или незабележима загуба на вода).

Бариерният ефект на епидермиса се осигурява в голямата му част от междуклетъчното свързващо вещество, съставено от различни групи липиди. Сред тях най-важни са фосфолипидите, получавани от клетъчните мембрани, серамидите, сфинголипидите и цереброзидите. Ролята им е много важна за качеството на междуклетъчното свързващо вещество, за да се осигури кохезията на корнеоцитите и оптимизирането на бариерния ефект.

Кохезията на всички корнеоцити и епидермални липиди ограничава загубата на междуклетъчна вода. Когато кожата е суха се наблюдава намаляване на общия брой липиди, намаляване на синтеза на холестерол и на нивото на серамиди и фосфолипиди. Сухата кожа може лесно да бъде разпозната: липса на еластичност и блясък, грапаво усещане и множество фини линии поради дехидратация. Феноменът суха кожа засяга всички типове кожи: мазна или не, дебела или тънка, чувствителна или не.

Кожата се нуждае от ежедневно снабдяване с вода и липиди, за да се възстанови водата в дермиса и да се поднови повърхностния хидролипиден филм. В кожата се съдържа 20% от цялото количество вода в организма. 70% от нея е концентрирана в дермата, докато останалата част (30%) е в епидермиса, като нивото й постепенно намалява от най-дълбоките слоеве нагоре към роговия слой.

ДЕРМА: Водата в дермата (70%) се свързва главно с гликозаминагликаните  и образува воднист гел, който държи клетките (фибробластите), протеиновите влакна (колаген, еластин) и извънклетъчната матрица. Хиалуроновата киселина е гликозамингликан, който има важни хидратиращи свойства.

ЕПИДЕРМИС: В епидермиса количеството вода е 30%, но нивото й намалява постепенно нагоре към роговия слой, който съдържа само 13%. Когато нивото на водата в клетките от роговия слой спадне под критичното ниво от 10%, епидермалната повърхност става суха, склонна е към начупване и изгубва еластичността си; загуба на фактори, които иначе осигуряват мекотата и кадифеното усещане на нормалната кожа.

РОГОВ СЛОЙ: Той се състои от корнеоцити (мъртви клетки) и междуклетъчно липидно свързващо вещество, което осигурява подходящо ниво на водата. Вътре в роговия слой, водата се улавя от хидрофилните компоненти на NMF (ЕОФ - естествен овлажняващ фактор), намиращ се в корнеоцитите. Липидното  свързващо вещество е изградено от серамиди, мастни киселини и холестерол.

ПОВЪРХНОСТЕН ХИДРОЛИПИДЕН ФИЛМ: Той покрива роговия слой. Състои се от субстанции с различен произход: продукти, произхождащи от епидермалната кератинизация (вода, протеини) и продукти от секрецията, такива като себум и пот (вода, липиди). Водният поток се регулира също от липидите на хидролипидния филм.

 

АКТИВНИ СЪСТАВКИ

LIPIDURE: Биомимикрия и биосъвместимост

LIPIDURE е активна съставка, резултат на биомедицински изследвания. Произлиза от работата по създаване на биосъвместими полимери за имплантиране в човешкото тяло (изкуствени органи, артерии и съдове, катетри и др.). Целта е да се подтисне имунния отговор, който води до отхвърляне на импланта. В офталмологията се използва в различни разтвори за контактни лещи и при лечение на сухота в очите и т.н. Във фармацевтиката - за възстановяване на кожата в случай на сериозни изгаряния или рани. В козметиката неговата отлична биосъвместимост дава възможност да се улесни усвояването и постепенната дистрибуция на козметични активни съставки в дълбоките слоеве на кожата. Поради своята биохимична структура, LIPIDURE възстановява целостта на кожата, като осигурява оптимална хидратация. LIPIDURE е в състояние да имитира ролята на молекулярна гъба - привлича и задържа водата в епидермиса: тоест изпълнява ролята на ЕОФ. Поради мобилността на 3D структурата си, LIPIDURE е в състояние да промени своята ориентация според влажността на околната среда. Ако влажността е ниска, хидрофилната част се обръща навътре, за да задържи водните молекули в епидермиса и да предотврати увеличаването на трансепидермалното изпаряване на вода. Ако влажността е висока, хидрофилната част се обръща навън, за да събере максимално количество водни молекули, за да възстанови нуждите на различните слоеве на кожата, като по този начин действа като "тригер" на кожните фосфолипиди.

Това двойно свойство на LIPIDURE му дава възможност да остане ефективен и в екстремни ситуации:

- В много суха среда: адаптира се към  влажността на околната сред и ограничава трансепидермалното изпаряване на вода.

- В много дехидратирана кожа: работи в синхрон с естествените механизми за хидратация на кожата и по този начин играят ролята на "супер ЕОФ".

Оптимална хидратация (дългосрочен ефект). С прилагането на LIPIDURE (MPC) два пъти дневно в продължение на 2 седмици хидратацията на кожата се подобрява с 30%.

Постепенна дифузия на козметични активни съставки в дълбочина.

LIPIDURE подобрява структурата на кожата, укрепва бариерната функция на роговия слой. Поради своята структура, която е много подобна на тази на клетъчните мембрани, LIPIDURE се свързва с първите микрометри на роговия слой, образувайки защитен "хидро-гел", който остава на повърхността на кожата, дори и след няколко изплаквания. LIPIDURE минимизира усещането за дразнене и възпаление като намалява производството на interleukin-1. Кожата е защитена от сурови външни фактори: прахове за пране, замърсяване, студ и т.н. Тя възвръща блясъка и еластичността си.

AQUAPHYLINE: Активен компонент, регулиращ епидермалната хидратация

През 2003 година американският биолог Peter Agre получава Нобелова награда за химия за откритието на аквапорините. Това откритие е важен научен пробив за разбиране циркулацията на вода в кожата и дава истински отговор на проблема за сухотата на кожата. Аквапорините играят фундаментална роля на преносители на вода през мембраните на кератиноцитите. Те представляват малки каналчета, които транспортират водата от външността към вътрешността на клетката. Помагат на водата да циркулира през клетъчните мембрани. Аквапорините позволяват 3 милиарда водни молекули да преминават през клетъчната мембрана само за една секунда.

Aquaphyline е активен компонент от ново поколение, разработен с помощта на най-новите научни открития. Богат е на олигозахариди от дива трицветна теменуга, стимулира синтеза на аквапорини и повишава циркулацията на вода от дермата към епидермиса. В същото време, увеличавайки нивото на хиалуронова киселина в епидермиса, той силно стимулира капацитета на задържане на епидермална вода. При тестове върху човешки кератиноцити в доза 0.5%, Aquaphyline спомага за увеличаване на синтеза на аквапорини с 44% и по този начин подобрява циркулацията на вода от епидермиса към роговия слой.

Aquaphyline и хиалуронова киселина. За да е добре хидратирана, кожата трябва да може да задържа голямо количество вода. Хиалуроновата киселина е вискозна и действа като свързващ агент на подкожната тъкан. Тя задържа вода в междуклетъчната матрица на епидермалната тъкан и допринася за еластичността на кожата.

Анализите показват, че хиалуроновата киселина се намира не само в дермата, а също и в епидермиса и роговия слой. Наличието на хиалуронова киселина в роговия слой доказва, че с хигроскопичните си свойства тя играе важна роля за хидратирането на роговия слой. Тя може да задържи вода над 1 000 пъти собственото си тегло, което й придава огромна хидратираща способност: наричана е „молекулна гъба”. Други проучвания показват, че нивото на хиалуронова киселина в епидермиса  на зряла кожа спада значително. Освен това, показват, че при зрялата кожа дори да има наличие на дермална хиалуронова киселина, то епидермалната такава е изчезнала. Изследване на човешки кератиноцити показва, че Aquaphyline с доза 1% помага да се увеличи значително нивото на хиалуронова киселина с 23%.

  • Aquaphyline има незабавна (24 часа след нанасяне), и дълготрайна (28 дни след нанасяне) хидратираща способност.
  • Aquaphyline във формула с доза 4% повишава хидратирането на кожата с 9% 24 часа след нанасянето, а след 28 дни - с 13%. Клиничен тест с доброволци показва, че 88% от тях отбелязват хидратиращия ефект след третиране с 4% Aquaphyline.
  • При прилагане в продължение на един месец два пъти дневно Aquaphyline намалява общата площ и дължина на бръчките с 6%. Тези резултати се набрюдават при 66% от доброволците.

AQUAPHYLINE запазва гъвкавостта и еластичността на кожата и предотвратява появата на бръчки.

BIO SKIN REPAIR: Обновяване на тъканите

През деня кожата е подложена на различни видове стрес: слънце, студ, лошо време – всички фактори, които увреждат повърхността на епидермиса, причинявайки сухота,  загрубяване и общо ускоряват процесите на стареене. Воднолипидната бариера играе жизненоважна роля при регулирането на водното съдържание в кожата. Когато нейният баланс е нарушен, първо страда слоя от корнеоцити, който остава изключително сух и кожата се лющи. Загубата на вода при липсата на защитен слой е висока и проблемът дехидратация – сухота се задълбочава. Изследователските лаборатории създадоха BIO SKIN REPAIR, нова активна биотехнологична съставка, съдържаща екстракт от Onopordum acanthium (магарешки бодил), известен със своите свойства да лекува изгаряния. BIO SKIN REPAIR стимулира синтеза  на фундаментални протеини, участващи в епидермалната диференциация: INVOLUCRIN, LORICRIN, LEKTI. Тези протеини повишават синтеза на NMF и подобряват бариерната функция, консолидирайки роговия слой.

BIO SKIN REPAIR има възстановителната мощ при тежки епидермални лезии. Изследване, проведено върху присадки от човешка кожа, изгоряла от UVB радиация 10 J/cm2 доказват лечебеният ефект при третиране през ден с BIO SKIN REPAIR: след 11 дни чрез морфологичен анализ е бил установен постигнатият възстановителен ефект. BIO SKIN REPAIR стимулира процесът на възстановяване на кожата при тежки рани от нараняване или слънчево изгаряне.

Клиничен тест доказва ефективността на BIO SKIN REPAIR за регенерация на кожата в дълбочина: активира синтеза на колаген I с 34% и увредената кожа се възстановява оптимално като плътност и стегнатост.

ФИТО-МОРСКИ МИКРОПАЧОВЕ: Молекулярни хидратиращи пачове

Фито-морските микропачове са доказано и ефикасно средство за осигуряване на незабавен, но и дълготраен ефикт на повишена хидратация и ограничаване на изпарението. Пачът е комбинация от: полизахариди от акация и водорасли (молекули с високо молекулно тегло, които формират защитен филм по повърхността на кожата) аминокиселината серин, чиято молекула е способна да хидратира в дълбочина и да възстанови оптимални водни нива в кожата.

Серин е най-важната аминокиселина, измежду 40% аминокиселини, присъстващи в кожата и помагащи на водата да се свърже с корнеоцитите. Серин също е и прекурсор на синтеза на серамиди. Полизахаридите се свързват със серин и формират хидролипидния комплекс, придаващ триизмерната структура на  филма, образуван от МИКРОПАЧ. Той е като „втора кожа” и позволява съхраняването на активните му съставки във времето, за да могат те да проникват контролирано и целенасочено за дълъг период от време.

МИКРОПАЧ има способността да прави филм по повърхността на кожата, което спомага да се поддържа водния баланс в кожата, ограничавайки трансепидермалната загуба на вода от най-горните нива на кожата и играе ролята на среда за проникването на серин, аминокиселина от ЕОФ.

Фито-морските микропачове има много добър незабавен хидратиращ капацитет, а също запазва този капацитет във времето: минимум 6 часа след само една апликация.

VOLULIPtm: За обемни устни

ERICSON LABORATOIRE предлага безболезнена алтернатива на естетичните процедури за оформяне и придаване обем на тънки или увиснали в краищата устни чрез подхранващ и изпълващ устните стик, който замества хиалуроновите филъри и реструктурира устната тъкан. VOLULIP™ е основната активна съставка в този вълшебен стик и тя има ефект подобен на ефекта от инжектиране на хиалуронова киселина, но без болезнени усещания и без възстановителен период. VOLULIP™ представлява растителен комплекс на базата на екстракт Portulaca (калдаръмче), комбиниран с пептид, имитиращ действието на пептиди от междуклетъчното вещество, които регулират клетъчната активност в кожата. Този пептид стимулира синтеза на макромолекули в  междуклетъчното вещество, които стягат и придават обем. VOLULIP™ има сложен механизъм на действие и множество резултати:

  • Добавя повече плътност като стимулира синтеза на есенциални компоненти като хиалуронова киселина, колаген и др.
  • Овлажнява зоната, която е постоянно подложена на агресивно външно влияние.
  • Има подмладяващ ефект, подобрявайки  виско-еластичните свойства на тъканта на устните.
  • Има неповторим изпълващ ефект: увеличава обема и придава вълнуващи извивки на устните.

АЛПИЙСКА РОЗА: Анти-оксидантен стрес, имунозащита

Без защитен хидролипиден филм устните бързо загрубяват и клетките им застаряват. Хиалуроновият стик за устни на ERICSON LABORATOIRE съдържа екстракти от родадендрон и алпийска роза. Алпийската роза се използва в хомеопатията поради своите обезболяващи, противоревматични и анти-пиретични свойства. Тя облекчава мускулни болки, мигрени и др. Богата е на полифеноли и дехидрин, което допринася за отличните имунозащитни свойства и способноистта да защитава от агресивни външни влияния като оксидантен стрес и протеинова карбонилация (необратима промяна в структурата на протеините под въздействие на оксидацията). Противохерпесния ефект на алпийската роза в Хиалуроновия стик се дължи на факта, че той възпрепятства проникването на вируса в устната лигавица и оттам - неговото разпространение.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари