Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

ENZYMACID. КОМПЛЕКСНА МЕДИКО-ЕСТЕТИЧНА ТЕРАПИЯ ЗА ПЪЛНО ОБНОВЯВАНЕ НА КОЖАТА

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

ENZYMACID е уникална медико-естетична терапия, която съчетава 3 вида пилинг – механичен, химически и ензимен. Това дава възможност за високоефективно и същевременно напълно безопасно обновяване на кожата с моментално видим резултат, но без неприятни последствия като излющване и зачервяване. Терапията ENZYMACID включва 5 hi-tech дермокозметични иновации: 
1. Механичен пилинг - микродермабразио с кристали алуминиев оксид + железен глюконат - за по-добър изсветляващ ефект и повишаване производството на колаген. 
2. Химичен пилинг - комбинация от 7 плодови киселини + 70 % гликолова киселина - за стимулиране на клетъчното обновление и подобряване на хидратацията. 
3. Ензимен пилинг - стабилизиран папаинов ензим  X-PRESSIN - с продължителност (12 седмици) и недразнещо действие. 
4. Микрокапсула с гликолова и млечна киселина с дълбоко и дълготрайно регенериращо действие. 
5. Стабилизиран с глюкоза витамин С за по-добър избелващ и анти-остаряващ ефект.

ENZYMACID решава няколко сериозни дерматологични проблеми:
    Лош тен
    „Кожа на пушач”
    Петна
    Прекомерна пигментация
    Удебеляване на кожата
    Повърхностни пъпки
    Белези
    Повърхностни бръчки
    Повяхнала, уморена и отпусната кожа

МЕХАНИЧЕН ПИЛИНГ И ДЕРМАБРАЗИО 
Микродермабразиото се ползва като ексфолираща техника в пластичната хирургия от 1995 г. По-късно се разпространява в дерматологията и козметиката. Микродермабразиото представлява механично отстраняване на повърхностните слоеве на епидермиса, заедно с натрупалите се там метаболитни отпадъци, пречещи на клетките да се обновяват. Процесът се извършва от специален уред, който разпръсква кристали алуминиев оксид върху кожата, ексфолира със специален накрайник и накрая ги изсмуква заедно с мъртвите клетки, оставяйки кожата перфектно изгладена. Кристалите алуминиев окис са абразивен агент, даващ несравнимо по-добри резултати спрямо традиционните ексфолиращи частици, ползвани в другите скрабове.
Вдъхновени от микродермабразиото, ERICSON LABORATOIRE създадават механичен пилинг на основа кристали алуминиев оксид за професионалната терапия ENZYMACID. Пилингът отстранява мъртвите клетки и  активизира клетъчното обновление. Така също подготвя кожата за химическия пилинг, като прави по-лесно проникването на алфа-хидрокси киселините. За получаване на още по-добри резултати  e добавен железен глюконат, който допълнително помага за процеса на ексфолиация на мъртвите клетки, хидратира роговия слой и улеснява абсорбирането на витамин С, което води до по-добър изсветляващ и избелващ ефект и до повишаване производството на колаген.

ХИМИЧЕСКИ ПИЛИНГ 
Химическият пилинг представлява нанасяне на киселинен разтвор с определена концентрация върху кожата. Пилингите с висока концентрация на АХК снижават рН на кожата и разграждат връзките между корнеоцитите. По този начин се стимулира обновяването на повърхностния слой и се подобрява хидратацията. Новият слой клетки на повърхността осигурява по-добра защита срещу вредните фактори, така че се подобрява бариерната функция на кожата Ускореното клетъчно обновление стимулира производството на колаген и еластин, което тонизира и подобрява еластичността на кожата. При пилингите с по-ниска концентрация се проявява предимно хидратиращия и омекотяващ ефект върху кожата, защото те трансформират кератина в аминокиселини и повишават производството на гликозаминогликани. Това е предпоставка за задържане на вода, следователно добра хидратация и по-еластична кожа. 
АХК подобряват кожната структура по няколко начина:
•    Намаляват дебелината на роговия слой – подобрява се релефа и текстурата на кожата.

•    Стимулират клетъчното обновление, заличават различни несъвършенства (широки пори, белези от акне или наранявания, различни по произход петна и пигментации) и първите признаци на стареене - фини бръчки, пигментации.
•    Засилват бариерната функция
•    Хидратират епидермиса
ГЛИКОЛОВА КИСЕЛИНА
Получава се от захарна тръстика. Тя е плодовата киселина с най-малката молекула и проникнва перфектно в кожата. Гликоловата киселина е най-ефективната от всички АХК за ускоряване на клетъчния синтез и синтеза на колаген и еластин и гликозаминогликани. Ефектът от действието на гликоловата киселина е постепенен,  кожата става гладка, изравнена, а тенът по-светъл и сияен. 
САЛИЦИЛОВА КИСЕЛИНА
Салициловата киселина е бета-хидрокси-киселина, извлечена от кората на върба. Тя е по-малко дразнеща в сравнение с АХК-те и има силно ексфолиращо действие. Тази БХК е призната заради способността й да се справя с признаците на стареене (бръчки и фини линии). Тя е кератолитичен, противовъзпалителен и антибактериален агент, който действа съвместно с гликоловата киселина за справяне с излишния себум и комедоните.
МЛЕЧНА КИСЕЛИНА
Млечната киселина се извлича от ферментирало мляко. Присъства в роговия слой като важен Естествен Овлажняващ Фактор (ЕОФ). Млечната киселина е хигроскопична, прави кожата по-еластична и по-добре хидратирана като задържа влагата. 
ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА
Притежава стягащи, ексфо

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари