Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

ПРЕПОРЪЧАНА ГРИЖА ЗА КОЖАТА И КОСАТА ПРЕЗ ЗИМАТА

ПРЕПОРЪЧАНА ГРИЖА ЗА КОЖАТА И КОСАТА ПРЕЗ ЗИМАТА

Преминаването към зимно часово време в края на октомври ни подсеща и за подготовка на зимните дрехи и обувки, както и за зимната козметика. Когато времето е студено, мразовито, има мъгла, сняг, вятър, косата и кожата имат нужда от специфична грижа и защита, за да изглеждат добре и да не се състаряват преждевременно. Ето защо през зимата ключовата дума в грижата за кожата и косата е „защита”. Най-уязвими са сухите и чувствителните кожи, но през зимата нужда от защита имат и смесените и мазни кожи.

Един от най-сериозните проблеми за косата и кожата през зимата е сухият въздух. Това не се отнася само за топлите помещения, но и за въздуха навън. Колкото по-студен е въздухът, толкова по-ниска е влажността. Това води до изсушаване на кожата и косата. Затова през зимния период по-агресивни процедури като обезцветяване и къдрене не се препоръчват, особено при по-тънките и сухи коси. По-честото сушене със сешоар и носенето на шапка също са причина за повече проблеми с косата и скалпа през зимата.  Най-доброто, което можете да се направи е да започнем грижите навреме. Още преди да е станало много студено трябва да посетим фризьора си за да оформи косата и да ни препоръча подходящи продукти за домашна грижа. В салоните се предлагат и терапии за подхранване на косата и против наелектризиране на косъма. Презареждащата система Трилогия е професионална терапия, която дава на косата липиди (масло от гроздови семки, мастиково и органично арганово масло) за подхранване и мекота, протеини (соеви протеини) – за здравина и плътност и минерали (соли от Мъртво море) – за овлажняване и блясък. Терапията се прави по преценка на фризьора всяка седмица, на две седмици или един път месечно. Косата се измива със специален крем-шампоан, след което се нанася флуид-чудо, смесен с балсам или маска в зависимост от гъстотата и плътността на косъма. Накрая по дължината или само в краищата се поставя перфектно масло Трилогия, което подхранва, омекотява и придава блясък. Терапията не съдържа парабени и сулфати - вещества, които увреждат и изсушават косата. 
Кожата на лицето през зимата също може да бъде защитена с подходяща козметика. Препоръчват се по-богати като текстура кремове, серуми и маски, задължително кремове за очния контур, където кожата е по-тънка и бедна на липиди, както и защитни балсами за устните. 

Растителните масла се ползват много в козметиката  с цел запазване баланса на защитния хидро-липиден слой, както и здравината и компактността на епидермиса. Те са богати на есенциални мастни киселини и витамини А, Д и Е. Такива са например маслата от сладък бадем, макадамия, жожоба, карите, също и фитоскаланът, който се получава от маслините. Хайверът е ценна храна за кожата, защото съдържа фосфолипиди, които заздравяват клетъчните мембрани. Многобройни научни изследвания и открития в различни области дават възможност за използване на различни екстракти от растения, микроорганизми или водорасли като активни съставки в козметичните продукти с цел повишаване естествената защита на кожата от различни агресивни фактори, включително и от студа. Други научни открития водят до създаване на биотехнологични активни съставки, които допринасят за високото качество на съвременната козметика. 
Екстрактът от листата на алпийска роза или рододенрон, например, съдържа специфичен полифенол, който защитава стволовите клетки в човешката кожа и ограничава загубата на вода през епидермиса. Този екстракт е от съществено значение за запазване здравината и целостта на кожната клетка. Като активна съставка в крем Роза на DR Renaud той защитава превъзходно кожата през зимата. Екстракт от алпийска роза се съдържа и в Хиалуроновия стик за обемни устни от серията HYDRA CLINIC на Ericson Laboratoire за суха кожа. Представлява мултифункционален балсам, който хидратира, предпазва от херпеси и напукване и изпълва устните. В серията HYDRA CLINIC се съдържа иновативна биотехнологична съставка - фосфорилхолин полимер, разработена да имитира двата фосфолипидни слоя на клетъчните мембрани. На практика това са интелигентни хидро-липиди, които са в състояние да установят нивото на хидратация на кожата в зависимост от влажността навън. Поради мобилността на 3D структурата си, тази съставка е в състояние да промени своята ориентация, възоснова на влажността на околната среда. Ако влажността е ниска, хидрофилната част се обръща навътре, за да задържи водните молекули в епидермиса и да предотврати увеличаването на трансепидермалното изпаряване на вода. Ако влажността е висока, хидрофилната част се обръща навън, за да събере максимално вода. Тази специфика я прави изключително ефективна в серуми, кремове и маски, които са предназначени за суха кожа или се ползват през зимата. 
Подхранващият и възстановяващ серум C34 е истински регенериращ еликсир, който реструктурира и осигурява комфорт на суха или увредена от сурови външни фактори кожа.  Съдържа подхранващи растителни масла (марула, шам-фъстък, арган, кокум) и екстракти от червено грозде, боровинка и годжи бери с мощни защитн

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари