Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Време е за пролетен рестарт и детокс

Време е за пролетен рестарт и детокс

Време е за пролетен рестарт и детокс

 

Във всички религии има време, през което се пости. Нали не смятате, че е случайно? Науката също подкрепя диетите с цел възстановяване на нашето здраве, жизненост и енергия. Най-подходящото време за подобен детокс – и рестарт на организма – е пролетта.

Но за да е пълен детоксът и резултатът от него да е видим, необходимо е да обърнем внимание и на кожата и косата – външният израз на вътрешната ни нагласа.

Ericson Laboratoire: защита – детоксикация – ревитализация

Ericson Laboratoire е създала за целта PUR OXYGENE – серия за защита, детокс и съживяване.

Важна съставка в нея е патентованата Lignacell – биотехнологична активна съставка, извлечена от шизандра или китайски лимонник, който е добре познат на традиционната китайска медицина. Lignacell притежава антиоксидантни, противовъзпалителни и детоксикиращи свойства. Подсилва естествената кожна бариера, намалява възпаленията, стимулира производството на колаген, подобрява оксигенацията и микроциркулацията.

Втората важна съставка е Light’ensis – екстракт от  цистус (вид скална роза), който защитава от замърсяване, UV радиация и синя светлина. Бори се с фотостареенето и увреждането на ДНК. Има възстановяващ и изглаждащ ефект, изпълва бръчките.

Продуктите от серията PUR OXYGENE освен това съдържат богат коктейл от екстракти, който засилва действието на патентованите съставки.

Съвети:

 

VITALITY’S: полъхът на Алпите и Средиземноморието

Една от сериите, подходящи за „пролетното почистване“ е великолепната EPURÁ, комбинираща чистотата на Алпите и иновативните биотехнологии на XXI век. Позволява ИНДИВИДУАЛНА ПРОГРАМА – комбинация на продуктите с цел постигане максимален ефект.

Продуктът, който стои в началото на грижата, е Детоксикиращ почистващ флуид, малък ритуал преди измиване на косата, чиято цел е да почисти косата и скалпа и да елиминира токсините. Необходим и важен е за по-добро проникване на последващи продукти.

 

Серия INTENSIVE AQUA е ехото на Средиземноморието. За начало е подходящ Ексфолиращ лосион за подготовка на скалпа, който почиства скалпа и елиминира всички замърсявания и мъртви клетки. Употребява се преди шампоана при прилагане на някоя от специфичните терапии - за косопад, пърхот или себобаланс на скалпа. Подготвя косата и скалпа за по-добро усвояване на активните им съставки. Подходящ е и преди боядисване, за перфектно почистване на косата и скалпа, особено ако косата е упорита и трудно се боядисва.

Друг оригинален продукт от тази серия, който също стимулира клетъчното обновяване на скалпа и елиминира мъртвите клетки е Ексфолиращ пилинг. Този пилинг е вид маска, която се нанася преди шампоана с лек масаж и престоява около 5 минути. Освен че почиства скалпа благодарение на комплекс от алфа и бетахидрокси киселини, маската има възстановяващо действие, тъй като съдържа малки сини сферички с капсулирани витамини (E, A, B3, провитамин B5), които се разтварят по време на масажа и освобождават съръджащите се в тях витамини.

DR RENAUD: Детокс и блясък

Подходяща за пролетния рестарт е серия Морков. Продуктите от тази серия енергизират и регенерират уморената и девитализирана кожа, подложена на стрес и замърсяване. Нали знаете, как винаги кимаме енергично с глава, когато децата ни попитат дали морковът е полезен? Е, това е един от случаите, когато не ги залъгваме.

Продуктите от серия Морков и Детоксикиращата терапия за блясък са специално формулирани за да:

  • доставят кислород на клетките,
  • стимулират клетъчната регенерация
  • изравнят тена, придадат жизненост, свежест и блясък на кожата.
  • подобрят качеството на кожната бариера
  • финално – да я успокоят.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари