Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

„За да мога да дишам!“ – би казала кожата

„За да мога да дишам!“ – би казала кожата

Fundamentals:

Специална грижа за перфектно почистена и дишаща кожа

Кожата на лицето и шията е в постоянен контакт с околната среда, поради което бързо се замърсява и става слаба и реактивна. Премахването на грима e първата стъпка в грижата за лицето. Когато кожата е добре почистена, клетъчните й функции работят правилно и я поддържат здрава.

Статистиките показват, че 8 от 10 жени носят грим, но само половината от тях го премахват правилно, а 95% не са сигурни как да да го направят правилно.

Поради важността на този етап и за по-добра ориентация, ERICSON LABORATOIRE отдели почистващите продукти в специална серия – Fundamentals, която включва продукти както за ежедневното почистване, така и за периодичното по-обстойно такова.

 

Ползите от ежедневното почистване

Вечерното почистване – дори и да не използвате грим е необходимо, тъй като през нощта кожата се възстановява и го прави по-успешно, когато е почистена. Сутрешното почистване освежава и отстранява излишъците, от които кожата се е освободила през нощта.

Некачественото почистване води до:

 • поява на петна и несъвършенства,
 • повишена чувствителност,
 • скорено стареене, загрубяване и изсъхване,
 • безжизнен и повяхнал тен.

Правилното почистване с подходящите продукти:

 • запазва баланса на кожната микробиота,
 • осигурява по-добро абсорбиране и по-ефективно действие на следващите продукти,
 • оказва по-успешна съпротива клетъчното стареене,
 • стимулира клетъчното обновяване и подобрява жизнените функции на кожата.

 

Защо се препоръчва комбинацията от мляко и лосион?

Маслената текстура на млеката идеално емулгира козметичните продукти и замърсяванията, не дразни и не нарушава баланса на кожата. Почистващите млека/масла са съвместими с хидролипидния слой и съдържат омекотяващи, хидратиращи, и успокояващи съставки. Лосионът от своя страна отстранява липидните остатъци, които са останали върху кожата след нейното измиване с вода и балансира кожното pН. Изпитаното дуо се допълва и е подходящо за всеки тип кожа, дори и мазната.

 

Основни видове продукти за почистване

 

Почистващо мляко

Почистващото мляко, познато и като дермопочистващ флуид включва хидратиращи, подхранващи и успокояващи активни съставки като глицерин и растителни масла, които гарантират почистването, но заедно с това съхраняват баланса на кожната микробиота.

 
Нежно отстранява грима и почиства, без да нарушава защитния филм на кожата. Успокоява и облекчава дискомфортното опъване на сухата кожа.
 
 
Отстранява грима и почиства от замърсяванията без да нарушава естествения защитен слой на кожата. Подходящо за всеки тип кожа, включително чувствителна и мазна.

 

Почистващ лосион

Лосионът се използва след почистващото мляко. Отстранява замърсяванията: токсини, мъртви клетки и други и довършва премахването на грима. Препоръчва се и след употребата на скраб и маска, тъй като поддържа естествената кожна екосистема и балансира pH-то на кожата.

 

Завършва процеса на почистване, успокоява, хидратира, освежава и подготвя кожата за по-ефективно усвояване на следващите продукти.
 
 
Довършва почистването, успокоява, хидратира и запазва защитния хидролипиден слой на кожата. Подходящ за всеки тип кожа, включително чувствителна и мазна.

 

Мицеларна вода

Практичен и бърз метод за премахването на лек грим. Наименованието произхожда от молекулите на мицелите, които като магнити улавят замърсяванията. В идеалния случай се препоръчва мицеларната вода да се отнеме с лосион.
 
Експресен лосион за почистване и тонизиране. Подходящ за всеки тип кожа.
Удобен за пътуване и спорт. 

 

Почистващ гел

Чудесен избор за премахване на грима. Почиства порите без да стимулира потните жлези. Често става въпрос за хибридни тексури – като гел, който с масажа се трансформира в масло, което от своя страна, в контакт с водата, се превръща в емулсия, която лесно се отнема с вода.

 
Нежно почиства грим и ежедневни замърсявания от околната среда като съхранява защитния филм на кожата. Подходящ за всеки тип кожа, включително чувствителна, както и за мъже.
Може да се ползва за почистване и на очите!
 
 
Много нежен почистващ гел, който запазва хидролипидния филм и рН на кожата. В контакт с водата се трансформира в нежна пяна. Подходящ е за мазна и за чувствителна кожа.

 

Почистваща пяна

 

Известна е със своята лекота и нежна текстура. Предпочита се от хора, които са свикнали да мият кожата си с вода. Съдържа хидратиращи, успокояващи, и регенериращи съставки. Съставките й често са с растителен произход и не увреждат естествената кожна бариера.

 
 
Лека кремообразна пяна, подходяща за всеки тип кожа и за почистване на лек грим

 

 

Грижа за околоочния контур

Кожата около очите е 4 пъти по-тънка от тази по останалото лице, което я прави изключително крехка и чувствителна. Освен от външните фактори, тя се натоварва и с грима. За да се поддържа в добро здраве и свеж вид, изключително важно е да не се неглижира отстраняването на грима, както и да се ползват подходящи нощни продукти, формулирани специално за тази деликатна зона.

Некачествената грижа води до:

 • дехидратация, сърбеж, раздразнение, сенки, торбички и отоци,
 • възможен е косопад на мигли, което се дължи на задушаването на корена на миглите,
 • сухи очи, тъй като спиралата може да запуши жлезите, които обогатяват слъзния филм.

Правилната грижа с подходящите продукти води до::

 • свежа, хидратирана и успокоена кожа.

Най-важното качество на дегриматора е нежността му. За да се успокои кожата около очите често се ползват растителни съставки, като екстракт от синя метличина, който има успокояващо действие и намалява отоците и сенките.

Как се отстранява правилно грим?

Избраният дегриматор се нанася на суха кожа и се масажира с нежни кръгови движения в продължение поне на една минута. Остатъците се почистват с напоени тампони с вода или ръкавица. След това се нанася отново и се повтаря почистването. При първата стъпка се отстраняват замъсяванията и грима, а при втората се разтварят и по-дълбоко навлезлите токсини. Отново кожата се почиства с вода. За финално пълноценно почиствате кожата се тонизира с памучни тампони, напоени в подходящ за кожата лосион.

 
ERICSON LABORATOIRE: Двуфазен дегриматор за околоочния контур
Премахва грима, дори и водоустойчивия, без да предизвиква дразнене. Отнася се с пълен респект към тази деликатна зона. Съставен от водна и маслена фаза, които отстраняват грима, себума, частици от прах и други замърсявания.
Препоръчва се и за чувствителни очи и за хора, които носят контактни лещи.
 

Ексфолиация

Химична или механична, ексфолиацията води до ускоряване на клетъчното обновяване и до стимулиране синтеза на колаген и еластин, които подобряват еластичността и тонуса на тъканите.

Ексофолиацията - ползи

 • незабавно отстраняване на мъртвите клетки,
 • стимулиране на клетъчното обновяване,
 • изсветляване и изравняване на тена, сияен вид,
 • поддържане на хидратацията в горните слоеве на епидермиса,
 • изглаждане текстурата на кожата и подобряване устойчивостта на грима.

Каква е разликата между скрабове и пилинги?

По принцип, скрабовете са продукти, които ексфолират с механични действия. Пилингите обикновено отстраняват мъртвите клетки химичен път.

 

Скрабове

Скрабът е най-популярния метод за ексфолиация. Скрабът е с текстура на гел или крем и съдържа естествени гранулки (напр. плодови семена), които чрез масаж елиминират мъртвите клетки и отпушват порите.

Скрабът се нанася и ексфолира кръгови движения по лицето, като се избягва околоочния контур, а силата на натиска се адаптира спрямо специфичната част от кожата. Процесът осигурява епидермално почистване, перфектно за отстраняване на дребни несъвършенства като черни точки и изсветляване тена на кожата. Благодарение на масажа се стимулира микроциркулацията и регенерацията на клетките.

 
Нежен скраб на глинена основа, който механично отстранява мъртвите клетки клетки без да дразни и да изсушава кожата. Подходящ е за всеки тип кожа, включително и чувствителна.
 

Пилинги

За разлика от скрабовете, пилингите често се нанасят и се оставят да подействат няколко минути. Пилингите са на основата на плодови алфахидрокси киселини (гликолова, млечна и др.), които осъществяват химична ексфолиация. Плодовите киселини имат хидратиращ и излющващ ефект и стимулират обновяването на клетките.

 
Иновативна формула със захарни кристали, която ексфолира на два етапа. В първата фаза ексфолиацията се извършва със сухи ръце на суха кожа за по-интензивно действие, а във втората ръцете се навлажняват и кристалите се разтварят.
 
 
ERICSON LABORATOIRE: Клиничен обновяващ пилинг
Мощен ексфолиращ скраб с двойно действие за обновяване на кожния релеф. Микрокристалите и млечната киселина почистват епидермиса от мъртвите клетки и замърсяванията, стимулират клетъчното обновяване и спомагат за изглаждане на повърхностните бръчки.
 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари