Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Кога и как да повикаме „тежката артилерия“? I. част

Кога и как да повикаме „тежката артилерия“? I. част

Серуми. Кога и как да повикаме „тежката артилерия“? I. част

 
 
В ежедневната грижа за кожата има продукти, чието интензивно действие може да се оприличи именно с тежка артилерия – това са серумите. Благодарение на по-леката си текстура попиват бързо, при това по-дълбоко в кожата (в сравнение с кремовете, например) и доставят активните съставки многократно по-ефикасно. Освен това концентрацията на съставките е много по-висока, вследствие на което въздействието им е далеч по-интензивно и наситено. По този начин помагат по-ефективно да се справим със задачите, които си поставяме – хидратация, себорегулиране, избелване, лифтинг и други.
През последните десетилетия, в продуктите на качествените марки виждаме все по-голямо разделение на продуктите според предназначението им и съответно комбинирането им според вида кожа и търсения ефект. Рекламните слогани визират не една, а две или три стъпки в грижата за красотата. Причината, от една страна е в напредъка на козметичната промишленост и разделяне действието и въздействието на продуктите. От друга страна е в различието на кожите и онова, от което се нуждаят, тоест търси се оптималният вариант и за целта се правят различни комбинации.
Правилната комбинация е ключът към желания резултат.

Интензивно и ефективно

Серумите за лице се считат за едни от най-силно въздействащите продукти поради няколко причини:

  • Благодарение на леката си текстура проникват по-дълбоко в кожата;
  • Съдържат натурални съставки в по-голяма концентрация – имат по-интензивно действие;
  • Избират се според конкретния проблем, с който искаме да се справим: себорегулиране, хидратация, избелване, антиейджинг и др.

Къде е мястото на серума в ежедневния „бюти алгоритъм“?

Винаги започваме с почистването – според предпочитанията мляко, лосион, мицеларна вода, пяна или гел. Следва специфичната грижа – серум, концентрат, разтвор – отново според нуждите на кожата. Напълно достатъчни са няколко капки върху Т-зоната. Нанасяме с леки потупващи движения, като избягваме областта около очите. Важно е след нанасянето да изчакаме минута – две, за да дадем на серума време да попие. Едва след това нанасяме крема, който фиксира серума, осигурява допълнителни съставки и финална защита.

Какъв серум да избера?

Серумите се избират според специфичния проблем, върху който искаме да наблегнем – хидратация, избелване, антиейджинг и така нататък. В тази първа част на блога отделяме внимание на три вида серуми: за суха и/или дехидратирана кожа, за мазна и акнеична кожа и за чувствителна кожа. Продуктите, за които ще стане въпрос нямат възрастово ограничение, свързани са с търсения резултат.

Кожата ми е суха, дехидратирана, а идва и лято!

Сухата кожа е една от най-честите задачи, поставяни пред козметичните продукти, особено от по-младото поколение.

Серумите, на които DR RENAUD възлага решението на  проблема са два:

Серум малина за свежест и блясък, който хидратира, освежава и възстановява изгубения комфорт на кожата. Освен екстракта от малини, избран заради силно хидратиращото си и освежаващо действие, серумът съдържа глюциди, някои минерали като калций, магнезий и калий, различни плодови киселини, танини, масла и витамини, които възстановяват и запазват хидролипидния баланс.

Интензивно хидратиращ подмладяващ разтвор мак: Продуктът има комбинирано действие, за хидратацията се грижат стволовите клетки от цветове на мак, хиалуроновата киселина с ниско молекулно тегло, екстрактът от тамаринд (полизахариди).

Марката NEA SPA разработва

Хидратиращ серум с хиалуронова киселина, който освен самата хиалуронова киселина съдържа комплекс аминокиселини и коктейл от натурални екстракти и масла за дълготрайна хидратация.

Ericson Laboratoire разработват серията HYDRA CLINIC

с акцент върху естествените механизми за хидратация на кожата, увеличаване притока на вода и гарантиране на оптимално ниво на влажност.

Ултрахидратиращ серум МРС30 е особено подходящ за лятото.

Подхраващ и възстановяващ серум С34 е подходящ и за защита от студ и екстремни външни агресии.

Кожата ми е мазна, подходящи ли са серумите за кожа, склонна към акне?

Да, разбира се, когато са формулирани специално за третиране на мазна и склонна към акне кожа. Те  често са с по-течна консистенция, на водна основа, и се абсорбират много по-бързо и цялостно. Поддържат кожата добре хидратирана, успокояват и защитават без да създават неприятно омазняващо усещане.

DR RENAUD, серия Ботанически рецепти:

Интензивно пречистващ и подмладяващ разтвор божур. Богатият му състав включва съставки, които матират, намаляват нивата на себум и възпаленията и вдигат нивата на толерантност на кожата. Заедно с това детоксикират и осигуряват ефект „втора кожа“.

NEA SPA, серия Балансиране на мазна и проблемна кожа

Успокояващ антибактериален серум, който успокоява, свива порите, матира кожата и противодейства на появата на обриви.

Ericson Laboratoire, серия Actibiotic:

Себосерум антиакне стимулира естествения синтез на антибитиоци от кожата и ограничава проникването на бактерии,  действа себорегулиращо и стяга порите.

Кожата ми е чувствителна, лесно се зачервява и възпалява

Реактивната кожа е много крехка и ранима в сравнение с нормалната. Тя се характеризира с дисбаланс на защитната бариера и нисък праг на дразнимост. Реактивната кожа се раздразва дори от нормално не-агресивни агенти. Тя реагира с неприятни симптоми като щипане, сърбеж, зачервяване, които могат да бъдат временни и/или постоянни. 

DR RENAUD предлага два серума:

Ултрауспокояващ концентрат лайка (серум+маска) от серия Лайка, който успокоява, освежава, повишава устойчивостта на кожата и премахва зачервяванията. Подходящ е и след бръснене и след епилация.

Хармонизиращ и успокояващ подмладяващ разтвор центела от серия Ботанически рецепти. Успокоява и намалява нивото на чувствителност на кожата, намалява зачервяванията, а също и видимостта на капилярите.

NEA SPA, серия Успокояване на чувствителна кожа

Възстановяващ серум за чувствителна кожа: Успокоява и намалява зачервяванията.

Ericson Laboratoire:

Серум Цитокинол за спешна самозащита. Иновативната биотехнологична съставка SEPICALM S модулира ключовите гени, участващи във възпалителния процес, стимулира синтеза на ендорфини и незабавно успокоява.

В заключение един цитат на неповторимата Моника Белучи:

„Да си красива на 20 е естествено. Да си красива на 45 е позиция.“

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари