Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

АНТИСТРЕС ЗА КОЖАТА. Идеална козметична грижа за прехода между сезоните

АНТИСТРЕС ЗА КОЖАТА. Идеална козметична грижа за прехода между сезоните

Стресът е един от големите бичове за съвременния свят. За жалост той не може да бъде избегнат изцяло, но поне е важно човек да търси начини да го предотвратява или да неутрализира вредното му въздействие върху здравето.

Влияейки неблагоприятно върху психиката и здравето на човека, стресът неминуемо се отразява пагубно и на външния вид и кожата. Преждевременното остаряване на кожата (различно от генетично обусловеното биологично стареене) е следствие именно на действието на вътрешни и външни стресови фактори. Вредните елементи от околната среда и психичния стрес предизвикват освобождаването на кортизол, който действа като молекулярен стрес вътре в кожата и я състарява. Също така се влошава кръвообръщението, снабдяването на клетките с кислород и хранителни вещества, увеличава се количеството на свободните радикали. В резултат на това се появяват сухота, кожни раздразнения, акне, бръчки, петна, кожата изглежда повяхнала, атонична, без блясък.

Към вътрешните фактори се отнасят здравословното състояние, начинът на живот – хранене, движение, работа, лични взаимоотношения. В частност заседналият начин на живот и тютюнопушенето са сред най стресовите фактори, наред с напрежението на градската среда.

Към външните фактори или факторите от околната среда спадат замърсяването, радиацията от слънчевите лъчи, но и от различни съвременни уреди, с които сме заобиколени в ежедневието, климата и температурните разлики, агресивна или неправилно подбрана козметика...

Съществен стресов фактор в нашето съвремие, за който понякога не си даваме сметка е смяната на сезоните. Това, че градският човек е загубил пълноценната си връзка с природата и резкия преход от студено към топло време и обратно в последното десетилетие, прави прехода между сезоните проблемен и изискващ определено внимание и грижи, както към здравето като цяло, така и към кожата, особено на лицето.

Идеална козметична грижа за преходния период между сезоните, за вяла, уморена, стресирана кожа без блясък е терапията Морков на френската козметична марка Dr Renaud. Тя e разработена в три варианта – класически, експресен и холистичен.

Класическият вариант включва Почистване на лицето с Детоксикираща почистваща пяна морков, а на очите с Мицеларна вода малина или Двуфазен лосион за очи лайка. Следва тонизиране с Лосион по избор и ексфолиация на цялото лице и шията с Детоксикиращ гомаж морков или Нежен пилинг за блясък. След като се почисти от гомажа лицето се тонизира и се нанася Дневен детоксикиращ крем за блясък морков. Изпълнява се Хармонизиращ точков масаж - специалната масажна техника на Dr Renaud. След масажа се нанася Алгомаска с органичен морков за блясък, която се оставя за 15 мин. На финала се нанасят Нежен крем за очи лайка на околоочния контур с нежни потупвания и Дневен детоксикиращ крем за блясък морков на цялото лице и шия.

Експресният вариант на терапията, освен освежаващ има и мощен противоостаряващ ефект, защото включва прилагане на серум с Витамин С 20% на мястото на Алгомаска с органичен морков за блясък.

Третият вариант е вдъхновен от китайската философия и медицина и включва използването на 5 различни зеленчукови маски. Всяка от маските се асоциира с петте елемента, сезоните и органите на тялото. 

 

Синя маска Патладжан - хидратира

Патладжанът е богат на: 

-     флавоноиди + феноликови киселини
-     калий, магнезий
-     витамин C, много витамини B
Елемент: вода. Меридиан на пикучен мехур Орган: бъбреци
Син цвят: цветът на водата и нежността. Сезон: зима
Нанася се на очите и над веждите. При дехидратирана кожа.

Зелена маска Маруля – регенерира, лифтингира

 Марулята е богата на:

 
-     флавоноиди + феноликови киселини
-     калций, цинк
-     витамин C, про витамин А, много витамини B, витамин Е
Елемент: дърво. Меридин на жлъчка. Орган: черен дроб
Зелен цвят: цветът на тонуса и на еластичността. Сезон: пролет
Нанася се на слепоочията. Повяхнала кожа, без еластичност.

Червена маска Домат - ревитализира
                      
Доматът е богат на: 


-     флавоноиди + ликопени
-     калий, магнезий, желязо
-     про витамин А, много витамини B и особено витамини С и Е
Елемент: огън. Меридиан на тънки черва Орган: сърце
Червен цвят: симулира, енергизира. Сезон: лято
Нанася се на върха на носа и средата на челото. Девитализирана, без енергия кожа.

Жълта маска Морков
                    
Морковът е богат на: 


-     флавоноиди    
-     калий, калций, магнезий
-     витамини и особено про витамин А
Елемент: земя. Цвят: оранжев. Меридиан на стомах. Орган: далак
Жълт цвят: цветът на блясъка. Сезон: есен
Нанася се на скулите, носа, около устата, брадата и средата на шията. Съживява повехнала, уморена кожа.

Бяла маска Целина
                        
Целината е богата на: 


-     флавоноиди 
-    много богата на калий, калций, магнезий, цинк, желязо, мед
-    витамин С, витамин Е, много витамини B
Елемент: метал. Меридиан дебело черво. Орган: бял дроб
Бял цвят: цвета на чистотата Сезон: зима
Нанася се на бузите и страничните части на шията. Мазна, замърсена кожа.


Детоксикиращите продукти и терапията за блясък с органичен морков са специално формулирани да:

 •     неутрализират вредното влияние на стреса и замърсяването, 
 •     доставят кислород на клетките, 
 •     стимулират процесите на регенерация,
 •    придават жизненост, свежест и блясък на кожата. 
   

Продуктите и терапията са подходящи за:

 • пушачи, 
 • жители на големи градове, 
 • при смяна на сезоните, 
 • след боледуване, 
 • освежаване преди важно събитие. 

В продуктите се съдържат следните активни съставки:

Екстракт от органичен морков: богат на бета-каротин, витамини, аминокиселини, поли- и олигозахариди, които задържат водата в кожата, изравняват тена и неутрализират вредните външни влияния. 

Маслен екстракт от органичен морков: богат на есенциални мастни киселини, подхранва и възстановява хидролипидния слой, подобрява качеството на кожната бариера, изглажда повърхностната текстура, което позволява светлината да се отразява по-равномерно.  

Свежи клетки от морков: стволови клетки,  богати на про-витамин А и бета-каротин, стимулират клетъчната регенерация, придават здравословен блясък и защитава кожата от свободните радикали.

Celldetox (фермент от черни и бели трюфели): биотехнологична съставка, която детоксикира клетките и повишава клетъчната жизнеспособност, изглажда кожния релеф, изравнява тена, придава блясък.

Екстракт от кестен: има микро-пилинг ефект, ограничава загубата на вода, подобрява клетъчното обновление, защитава кожата.

Екстракт от опунция: мощно възстановяващо, регенериращо и успокояващо действие.

Невро-фито-кислороден комплекс: патентован комплекс на Dr Renaud, съставен от наносфери на витамини C и Е, както и екстракт от витекс, който стимулира производството на ендорфини. Клиничните изследвания на този комплекс показват показват:

 • спокойна и релаксирана кожа – снижаване на кожния нервен стрес;
 • подобряване на клетъчното дишане, което води до подобряване на кръвообръщението и метаболизма в кожните клетки;
 • изглаждане на кожата и възвръщане на здравословния й блясък.

 

ПРОДУКТИ ЗА ДОМАШНА ГРИЖА

CARROT DETOX CLEANSING FOAM

ТОНИЗИРАЩА ПОЧИСТВАЩА ПЯНА МОРКОВ

Първата важна стъпка в козметичната грижа за нежна кожа!

Нежна почистваща пяна със свеж аромат с микро-пилинг ефект, която за 30 секунди напълно почиства кожата от грима и замърсяванията, които я запушват и отнемат блясъка й. След употребата й кожата е чиста, гладка и сияйна и диша спокойно. Ден след ден изглажда кожната текстура и възвръща блясъка.  Подходяща е за всеки тип кожа. Съдържа екстракт от морков - силен антиоксидант с реминерализиращи и тонизиращи свойства, придава свежест и блясък на лицето. Екстракт от кестен стимулира клетъчното обновяване и регенерира, а екстрактът от алое вера хидратира и успокоява кожата. Celledetox детоксикира. Патентован невро-фито-кислороден комплекс, който съдържа наносфери с витамини C и Е и екстракт от витекс увеличава притока на кислород в клетките, стимулира производството на ендорфини и елиминира стреса. Лесна и приятна за употреба, благодарение на свежия аромат, ефирната текстура и удобната опаковка.

Формула без парабени и оцветители.

Употреба: Нанесете на мокро лице и шия сутрин и/или вечер. Оставете за 30 секунди и разтъркайте с върховете на пръстите. Изплакнете и подсушете.

Активни съставки:

Екстракт от органичен морков: богат на β-каротин и витамини, задържа водата и ограничава дехидратацията, възстановява блясъка на кожата.

Свежи клетки от морков: богати на про-витамин А. Стимулират клетъчната регенерация.

Екстракт от кестен: стимулира клетъчното обновяване за незабавен ефект и изравняване на тена.

Celldetox (фермент от черни и бели трюфели): биотехнологична съставка, която детоксикира клетките и повишава клетъчната жизнеспособност. Изглажда кожния релеф, изравнява тена, придава блясък.

Екстракт от кафяви водорасли: защитават от вредните фактори на околната среда и замърсяването.

Алое вера: незабавен и дълготраен хидратиращ ефект, успокоява, възвръща комфорта, мекотата и еластичността на кожата.

Невро-фито-кислороден комплекс (наносфери с витамини C и Е и екстракт от витекс): уникален патентован комплекс на Dr Renaud, който успокоява и снижава нервния стрес на ниво кожа, стимулира притока на кислород в клетките, изглажда, релаксира и подобрява блясъка на кожата.

 

CARROT SCRUB DETOX

ДЕТОКСИКИРАЩ ГОМАЖ МОРКОВ

Детоксикираща грижа за дишаща кожа!

Носител на наградата на френските потребители за най-добър козметичен продукт за 2014 година.

Свеж кремообразен ексфолиант, който почиства замърсяванията и детоксикира благодарение на бялата глина, която има дълбокопочистващи свойства. Два вида ексфолиращи частици – бамбуков прах и перли от жожоба изглаждат, омекотяват кожата и стимулират обновлението на повърхностния слой. Екстрактът от мая стимулира клетъчната система за детоксикация.  Детоксикиращият и съживяващ блясъка на кожата ефект се допълва от органичен екстракт и свежи клетки от морков. Детоксирана и свободна от замърсявания кожата диша отново, става гладка, мека и сияйна.

Формула без парабени и оцветители.

Употреба: 1-2 пъти седмично нанесете на мокро лице и нежно масажирайте като избягвате околоочния контур. Изплакнете с топла вода и тонизирайте.  

Активни съставки:

Бамбукови частици: нежни частици, богати на силиций и минерални соли, които деликатно отстраняват мъртвите клетки и изглаждат кожната текстура.

Перли от жожоба: еластични гранулки, които нежно ексфолират и стимулират микроциркулацията.

Каолин: абсорбира замърсяванията и излишния себум, избитря и изсветлява тена.

Екстракт от органичен морков: богат на β-каротин и витамини, задържа водата и ограничава дехидратацията, възстановява блясъка на кожата.

Свежи клетки от морков: богати на про-витамин А. Стимулират клетъчната регенерация.

Екстракт от мая: стимулира клетъчната система за детоксикация.

 

CARROT RADIANCE BOOST DAY CREAM

ДНЕВЕН ДЕТОКСИКИРАЩ КРЕМ ЗА БЛЯСЪК МОРКОВ

За по-сияйна и гладка кожа ден след ден!

За лъчезарен вид, блясък и свежест на кожата. Премахва белезите от умора и стрес, хидратира, изглажда, подсилва естествените защитните сили и предпазва от замърсяване. Екстракт от органичен морков и свежи морковени клетки енергизират и подхранва кожата с витамини и минерали. Екстракт от кафяви водорасли и Celledetox защитават от замърсявания и тежки метали и детоксикират. Патентован Невро-фито-кислороден комплекс (наносфери с витамини C и Е и екстракт от витекс) стимулира производството на ендорфини. Кремът се препоръчва за нормална и смесена към мазна кожа. Перфектен е за пушачи и жители на големи градове. Фината му текстура с естествен оранжев цвят и свеж аромат се топи бързо в кожата. Белезите на умора и стрес изчезват, кожата възстановява блясъка и свежестта си, прочистена е от замърсявания и токсини и е защитена от агресията на околната среда. Идеална основа за грим.

Формула без парабени и оцветяващи агенти.

Употреба: Нанася се сутрин на чиста кожа на лицето и шията.

Активни съставки:

Екстракт от органичен морков: богат на β-каротин и витамини, задържа водата и ограничава дехидратацията, възстановява блясъка на кожата. 

Свежи клетки от морков: богати на про-витамин А. Стимулират клетъчната регенерация.

Витамин Е: блокира вредното действие на свободните радикали за по-здрава и по-гладка кожа.

Celldetox (фермент от черни и бели трюфели): биотехнологична съставка, която детоксикира клетките и повишава клетъчната жизнеспособност. Изглажда кожния релеф, изравнява тена, придава бясък.

Екстракт от кафяви водорасли: защитават от вредните фактори на околната среда и замърсяването.

Стабилизиран витамин C: анти-оксидант, забавя меланогенезата, стимулира производството на колаген.

Витамин E: блокира вредния ефект на свободните радикали за по-здрава и по-гладка кожа, елиминира стреса

Невро-фито-кислороден комплекс (наносфери с витамини C и Е и екстракт от витекс): уникален патентован комплекс на Dr Renaud, който успокоява и снижава нервния стрес на ниво кожа, стимулира притока на кислород в клетките, изглажда, релаксира и подобрява блясъка на кожата.

 

CARROT RENEWING NIGHT CREAM

ОБНОВЯВАЩ НОЩЕН КРЕМ МОРКОВ

Интензивно регенерираща грижа за обновяване на кожата през нощта!

Богат крем с регенериращо, детоксикиращо и кислородно действие. На сутринта кожата е обновена, свежа и със здрав, сияен тен. Свежи морковени клетки енергизират, регенерират и подхранват кожата с витамини и минерали. Екстрактът от кестен стимулира клетъчното обновяване, а екстрактът от опунция възстановява и успокоява кожата. Биотехнологичната съставка Celledetox (фермент от черни и бели трюфели) детоксикира, изглажда кожния релеф, изравнява тена и придава блясък. Патентован невро-фито-кислороден комплекс, който съдържа наносфери с витамини C и Е и екстракт от витекс увеличава притока на кислород в клетките, стимулира производството на ендорфини и елиминира стреса. Маслен екстракт от органичен морков, масло от карите и флорална вода от портокалов цвят подхранват, успокояват  и доставят максимален комфорт на кожата. Мощният антиоксидант витамин Е защитава кожата от свободните радикали. Свежият и възбуждащ аромат в комбинация с богатата текстура превръщат крема в истински нощен бюти ритуал. 

Формула без парабени и оцветяващи агенти.

Употреба: Нанася се вечер на чиста кожа на лицето и шията. Нанесен на по-плътен слой действа като кислородна маска през нощта.

Активни съставки:

Свежи клетки от морков: богати на про-витамин А, стимулират клетъчната регенерация.

Витамин Е: блокира вредното действие на свободните радикали за по-здрава и по-гладка кожа.

Celldetox (фермент от черни и бели трюфели): биотехнологична съставка, която детоксикира клетките и повишава клетъчната жизнеспособност, изглажда кожния релеф, изравнява тена, придава блясък.

Екстракт от кестен: има микро-пилинг ефект, ограничава загубата на вода, подобрява клетъчното обновление, защитава кожата.

Екстракт от опунция: мощно възстановяващо, регенериращо и успокояващо действие.

Маслен екстракт от органичен морков: богат на есенциални мастни киселини, изглажда и подобрява качеството на кожната бариера, изглажда повърхностната текстура и позволява по-равномерно отразяване на светлината.

Масло от карите: богато на наситени и ненаситени мастни киселини, микроелементи и витамин Е, подхранва, регенерира, успокоява и защитава кожата.

Флорална вода от портокалов цвят: хидратира и ободрява.

Невро-фито-кислороден комплекс (наносфери с витамини C и Е и екстракт от витекс): уникален патентован комплекс на Dr Renaud, който успокоява и снижава нервния стрес на ниво кожа, стимулира притока на кислород в клетките, изглажда, релаксира и подобрява блясъка на кожата.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари