Меню
Профил
Език

Категории

Начало НОВИНИ НА VITALITY CLUB

НОВИНИ НА VITALITY CLUB

Кога и как да повикаме „тежката артилерия“? I. част

Серуми. Кога и как да повикаме „тежката артилерия“? I. част

 
 
В ежедневната грижа за кожата има продукти, чието интензивно действие може да се оприличи именно с тежка артилерия – това са серумите. Благодарение на по-леката си текстура попиват бързо, при това по-дълбоко в кожата (в сравнение с кремовете, например) и доставят активните съставки многократно по-ефикасно. Освен това концентрацията на съставките е много по-висока, вследствие на което въздействието им е далеч по-интензивно и наситено. По този начин помагат по-ефективно да се справим със задачите, които си поставяме – хидратация, себорегулиране, избелване, лифтинг и други.
През последните десетилетия, в продуктите на качествените марки виждаме все по-голямо разделение на продуктите според предназначението им и съответно комбинирането им според вида кожа и търсения ефект. Рекламните слогани визират не една, а две или три стъпки в грижата за красотата. Причината, от една страна е в напредъка на козметичната промишленост и разделяне действието и въздействието на продуктите. От друга страна е в различието на кожите и онова, от което се нуждаят, тоест търси се оптималният вариант и за целта се правят различни комбинации.
Правилната комбинация е ключът към желания резултат.

 

Прочети още →

„За да мога да дишам!“ – би казала кожата

Fundamentals:

Специална грижа за перфектно почистена и дишаща кожа

Кожата на лицето и шията е в постоянен контакт с околната среда, поради което бързо се замърсява и става слаба и реактивна. Премахването на грима e първата стъпка в грижата за лицето. Когато кожата е добре почистена, клетъчните й функции работят правилно и я поддържат здрава.

Статистиките показват, че 8 от 10 жени носят грим, но само половината от тях го премахват правилно, а 95% не са сигурни как да да го направят правилно.

Поради важността на този етап и за по-добра ориентация, ERICSON LABORATOIRE отдели почистващите продукти в специална серия – Fundamentals, която включва продукти както за ежедневното почистване, така и за периодичното по-обстойно такова.

Прочети още →
Време е за пролетен рестарт и детокс

Време е за пролетен рестарт и детокс

Във всички религии има време, през което се пости. Нали не смятате, че е случайно? Науката също подкрепя диетите с цел възстановяване на нашето здраве, жизненост и енергия. Най-подходящото време за подобен детокс – и рестарт на организма – е пролетта.

Но за да е пълен детоксът и резултатът от него да е видим, необходимо е да обърнем внимание и на кожата и косата – външният израз на вътрешната ни нагласа.

Прочети още →

Проект „Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19“

На 11.08.2020 г.  Виталити клуб ЕООД започна изпълнението на Проект „Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19“, съгласно Договор № BG16RFOP002-2.073-7604-C01 по Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Бенефициент: Виталити клуб ЕООД 

Продължителност: 3 месеца.

Общата стойност на проекта е в размер на 10 000 лв., от които 8 500 лв. европейско и  1 500 лв. национално съфинансиране.

Начало: 11.08.2020 г.

Край: 11.11.2020 г.

Прочети още →
КОЗМЕТИКА ЗА МЪЖЕТЕ

КОЗМЕТИКА ЗА МЪЖЕТЕ

Мъжете са суетни и искат да изглеждат добре, някои дори повече от жените.  Независимо дали са мачовци, интелектуалци, лъмбър с т. н. вече не тайна, че всички ползват професионални козметични грижи и харчат доста пари за козметика за лице, коса и тяло. Козметичните марки от своя страна създават серии продукти специално за мъже. Те са съобразени със спецификата на мъжката кожа и предпочитанията на мъжете към текстури и аромати.

Косата и брадата са символи на мъжествеността и грижата за тях е от първостепенно значение за силния пол. Под въздействие на хормоните мъжете са предразположени към по-ранно окапване на косата.  Шампоаните и терапиите за заздравяване на косъма и против косопад са номер 1 в тяхната козметична грижа. Стимулиращ шампоан For Man и Стимулиращ тоник For Man на Vitality’s подхранват корена на косъма, удължават жизнения му цикъл и намаляват косопада. Използват се 1-2 пъти седмично. Могат да се съчетаят и с Енергизираща терапия против косопад AQUA, която съдържа стволови клетки от ябълка и забавя процеса на стареене и окапване на косъма и стимулира растежа на нова коса.

Прочети още →
ЗИМНА КРАСОТА

ЗИМНА КРАСОТА

СЪВЕТИ ЗА ГРИЖА ЗА КОЖАТА ПРЕЗ ЗИМАТА

Когато циганското лято премине в златна и топла късна есен, по-леко приемаме скъсяващия се ден и преминаването към зимно часово време. Но уви, твърде често зимата тропа подранила на вратата и студът, дъждовете и мрачното време ни скапват настроението. Кожата на лицето също страда от нашите климатични неволи - студено и е, не е щастлива, копнее за топла слънчева ласка. И за да не повехне и залинее като изсъхващо цвете е добре да се погрижим специално за нея, да и осигурим комфорт за предстоящата зима. 

Прочети още →
ДЕГРИМАТОРИТЕ

ДЕГРИМАТОРИТЕ

Почистването на лицето и дегримирането са синоними в козметиката, но е добре да се четат внимателно етикетите дали съответният продукт почиства грим и замърсявания, дали почиства тежък и устойчив грим, подходящ ли е и за почистване на очите. Важно за почистващите средства е да почистват грима и замърсяванията, но да не съдържат агресивни почистващи и изсушаващи кожата вещества. Водата е основно почистващо средство, но тя сама не може да почисти грим и козметика, а при суха и чувствителна кожа измиването само с вода причинява още по-голяма сухота, усещане за опъване и дисконфорт.
Макар като вид и състав домашните и професионалните дегриматори и средства за почистване на кожата да са еднакви, има голяма разлика в тяхното значение и употребата им.

За домашна грижа избираме качествени, бързи и удобни за употреба дегриматори, подходящи за съответната кожа. Някои традиционни в миналото почистващи средства за домашна грижа като сапунът и хумата са почти непознати за младото поколение, но пък масово се ползват почистващите мокри кърпички, мицеларната вода, термалната вода. Тези средства са популярни и сред спортуващите и често пътуващите, но мъжете предпочитат гелове и пяни, за разлика от момичетата и жените. Зрелите дами от своя страна предпочитат тоалетните млека и лосиони, съобразени с типа кожа и нейните дефицити.

 

Прочети още →

АНТИСТРЕС ЗА КОЖАТА. Идеална козметична грижа за прехода между сезоните

Стресът е един от големите бичове за съвременния свят. За жалост той не може да бъде избегнат изцяло, но поне е важно човек да търси начини да го предотвратява или да неутрализира вредното му въздействие върху здравето.
Влияейки неблагоприятно върху психиката и здравето на човека, стресът неминуемо се отразява пагубно и на външния вид и кожата. Преждевременното остаряване на кожата (различно от генетично обусловеното биологично стареене) е следствие именно на действието на вътрешни и външни стресови фактори. Вредните елементи от околната среда и психичния стрес предизвикват освобождаването на кортизол, който действа като молекулярен стрес вътре в кожата и я състарява. Също така се влошава кръвообръщението, снабдяването на клетките с кислород и хранителни вещества, увеличава се количеството на свободните радикали. В резултат на това се появяват сухота, кожни раздразнения, акне, бръчки, петна, кожата изглежда повяхнала, атонична, без блясък.
 

Прочети още →

ПРЕПОРЪЧАНА ГРИЖА ЗА КОЖАТА И КОСАТА ПРЕЗ ЗИМАТА

Преминаването към зимно часово време в края на октомври ни подсеща и за подготовка на зимните дрехи и обувки, както и за зимната козметика. Когато времето е студено, мразовито, има мъгла, сняг, вятър, косата и кожата имат нужда от специфична грижа и защита, за да изглеждат добре и да не се състаряват преждевременно. Ето защо през зимата ключовата дума в грижата за кожата и косата е „защита”. Най-уязвими са сухите и чувствителните кожи, но през зимата нужда от защита имат и смесените и мазни кожи. 

Един от най-сериозните проблеми за косата и кожата през зимата е сухият въздух. Това не се отнася само за топлите помещения, но и за въздуха навън. Колкото по-студен е въздухът, толкова по-ниска е влажността. Това води до изсушаване на кожата и косата. Затова през зимния период по-агресивни процедури като обезцветяване и къдрене не се препоръчват, особено при по-тънките и сухи коси. По-честото сушене със сешоар и носенето на шапка също са причина за повече проблеми с косата и скалпа през зимата.  Най-доброто, което можете да се  направи е да започнем грижите навреме. Още преди да е станало много студено трябва да посетим фризьора си за да оформи косата и да ни препоръча подходящи продукти за домашна  грижа. В салоните се предлагат и терапии за подхранване на косата и против наелектризиране на косъма. Презареждащата система Трилогия е професионална терапия, която дава на  косата липиди (масло от гроздови семки, мастиково и органично арганово масло) за подхранване и мекота, протеини (соеви протеини) – за здравина и плътност и минерали (соли от  Мъртво море) – за овлажняване и блясък. Терапията се прави по преценка на фризьора всяка седмица, на две седмици или един път месечно. Косата се измива със специален крем-шампоан, след което се нанася флуид-чудо, смесен с балсам или маска в зависимост от гъстотата и плътността на косъма. Накрая по дължината или само в краищата се поставя перфектно масло Трилогия, което подхранва, омекотява и придава блясък. Терапията не съдържа парабени и сулфати - вещества, които увреждат и изсушават косата. 
 

Прочети още →
Страница 1 от 1
«1»